Blog dobrá práce v obci

Web projektu dobrá práce

Mentoring v brněnské jídelně

Autor: Lucie Nemešová

28. 05. 2019

Rubrika: rozhovor

Jídelna Magistrátu města Brno je jedno z míst, kde v rámci zaměstnaneckého projektu Magistrátu města Brno vznikla  tréninková pracovní místa pro dlouhodobě nezaměstnané, kteří mají z různých důvodů i v současné situaci problém najít uplatnění na trhu práce.

František Novák: „Zasahuje mě každý životní příběh s dobrým koncem, který v ideálním případě začíná pracovní smlouvou s naší firmou.“

Autor: mak

27. 10. 2018

Rubrika: rozhovor

Podle Františka Nováka by se systémově mělo pracovat s lidmi, na které jsou uvalené exekuce, aby se jim vyplatilo pracovat. František Novák je zaměstnaný ve firmě 7U jako koordinátor pracovního týmu. Jako člověk, který pochází z romské komunity, podává neotřelý pohled na současný pracovní trh. Bavili jsme se s ním nejen o práci ve firmě 7U, ale také o jeho konkrétních zkušenostech s dlouhodobě nezaměstnanými lidmi.

Jiří Hanzelín: Náš projekt ukazuje, že dlouhodobě nezaměstnaní jsou zaměstnatelní. Stačí jen zvolit ty správné nástroje a přístupy.

Autor: zuk

18. 10. 2018

Rubrika: rozhovor

Jiří Hanzelín pracuje jako terénní pracovník v projektu „Společně to dokážeme v Ústeckém kraji”, ve městech Chomutov a Jirkov. Pomáhá lidem z různých sociálních vrstev k návratu do pracovního života. Spolupracuje s externími specialisty na dluhové poradenství, a pomáhá tak řešit předlužení účastníků tohoto projektu. Po většinu času úspěšně! Co všechno takový projekt obnáší, si přečtete v aktuálním rozhovoru.